Bisnode rating
DNV-GL

undefined

 


Svenska Tungdykargruppen är ett företag med rötterna i Dalarna, med grenar ut i Norden.
Företaget startades 2000 av Johan   Eriksson tillsammans med personal. Vi är ett dykeri- och sjöentreprenadsföretag med mångårig erfarenhet av alla förekommande dykeri och vattenrelaterade arbeten.

Alla våra dykare är utbildade och certifierade B-dykare, vilket är ett krav i Sverige för att få utföra undervattensarbeten.
Har ni ett vattenrelaterat jobb som skall göras? Vi hjälper gärna till med idéer och förslag. Tveka inte att kontakta oss! Konsultation är alltid gratis.

Idag har vi dykeri och sjöentreprenader runt om i hela Sverige. Vi förfogar över allt som har med sjöentreprenader att göra. Till exempel dykerisystem, båtar, pråmar, pontoner, stödbensgrävare, hårdmuddrare, sugmuddrare, ROV´s, Sidescan Sonars, spol- och mammututrustning, utrustning för rengöring av vattenreservoarer m.m.

 

Våra tjänster

Vi utför alla former av dykeri- och undervattensarbeten men även vattenrelaterade landjobb.

Brobyggnationer och reparation
Svenska Tungdykargruppen bygger och reparera alla typer av broar. Vi har grundlagt allt från stora järnvägsbroar till små gång- och cykelbroar.

Kajbyggnationer och reparationer
Vi har byggt kajer över hela Sverige och har lång erfarenhet av olika typer av kajkonstruktion och erosionskydd.

Kraftverksbyggnationer och reparationer
Vi är specialiserade på komplexa konstruktioner inom kraftverksindustrin och utför alla förekommande uppdrag.

Ledningsanläggningar
Vi har lagt slangar från 50 mm upp till 3800 mm i olika miöjöer runt om i Sverige. Inget projekt är för litet eller för stort!

Muddring och sanering
Tack vare modern teknik och maskinpark så kan vi gtäva och muddra med stor precision i alla miljöer. Våra mudderverk kommer in i alla hamnar och har en kapacitet att muddra ner till 16 meters djup. Vi hanterar hela processen från sjögrävning till transport och deponi.

Undersökningar och besiktningar
Vi utför och testar alla typer av undervattenskonstruktioner. Vår personal är utbildad och rätt utrustad för besiktning av broar, betongskonstruktioner och stålklassningar.

Vi utför även:

 • UV-sprängning
 • UV-dokumentation
 • Bärgning
 • Inspektion
 • Filmning
 • Armering
 • Formsättning
 • Rengöring av vattenreservoarer
   

Bilder och referenser hittas under "Våra projekt".

 

undefined
undefined
undefined

 

 

Certifierade hela vägen

Alla våra dykare är utbildade och certifierade B-dykare, vilket är ett krav i Sverige för att få utföra undervattensarbeten. Alla har även den blå dykarboken som är vårt yrkesbevis.

 

Svenska Tungdykargruppen är det enda marina företaget i Sverige som är Certifierade enligt ISO:s standarder inom alla tre grenar vid DNV.GL/SWEDAC:

 • Arbetsmiljö, OHSAS 18001
 • Kvalité, ISO 9001
 • Miljö, ISO 14001

Detta ser vi som en kvalitetssäkring för beställare och medarbetare att vi tar vårt ansvar i alla led, hela vägen.

Du kan tryggt nyttja våra tjänster och veta att du använder ett företag som lever upp till alla de krav som ställs på ett modernt marint bolag. 

 

Certifikat (öppnas i nytt fönster)

 

Svenska Engelska

 

 

Hej igen!

Svenska Tungdykargruppen är ett dykeri med rötterna i Dalarna, men med grenar ända ut i Norden.

Certifierade hela vägen

Svenska Tungdykargruppen är det enda marina företaget i Sverige som är Certifierade enligt ISO:s standarder inom alla tre grenar vid DNV.GL/SWEDAC:

Svenska  Engelska 
ISO 9001:2004-certifikat ISO 14001:2004-certifikat

 

 

 

 

 

Detta ser vi som en kvalitetssäkring för beställare och medarbetare att vi tar vårt ansvar i alla led, hela vägen.

Läs mer och se våra andra certifikat

Vad kan vi hjälpa dig med?Vi utför alla typer av vattenrelaterade arbeten, exempelvis bärgning, sprängning, ledningsläggningar, svets, stål och betongkontruktioner, m.m.

Har ni ett vattenrelaterat jobb som skall göras? Prova oss! Vi hjälper gärna till med idéer och förslag. Tveka inte att höra av er! Konsultation är alltid gratis.

Se hur vi jobbar!

I sökrutan ovanför kan du söka bland alla projekt vi gjort för att se exempel på just de tjänster du är ute efter. Skriv in ett nyckelord som "Sprängning" eller "Svets" och klicka på ett av förslagen som visas!